Gevarieerd aantrekkelijk aanbod in de bioscopen

De bioscopen en filmtheaters zijn sinds afgelopen 1 juni weer (beperkt) open. Ondanks de nieuwe strengere maatregelen kunnen zij altijd nog 30 mensen per zaal ontvangen. Voor deze mensen is er een groot en breed aanbod, te zien van ’s- morgens vroeg tot ‘s- avonds laat. Dankzij het opgezette protocol en de goede ventilatie kunnen de bioscopen en filmtheaters voor de broodnodige ontspanning en vermaak zorgen, in een veilige en gecontroleerde omgeving.

Ondanks de strenge voorzorgsmaatregelen, weet het publiek de bioscoop goed te vinden.  Onder andere de uitstekende ventilatie, 1,5 meter in de zalen en daarbuiten, vooraf je tickets bestellen en een kortere inlooptijd zorgen ervoor dat een bezoek aan een bioscoop of filmtheater zeer veilig is. En zo ervaren de bezoekers dat ook. Uit een onderzoek van Pathé blijkt namelijk dat “85% van de respondenten meldt dat zij ‘tevreden’ tot zelfs ‘zeer tevreden’ zijn over de huidige protocollen in de bioscoop, waarmee een veilige en comfortabele 1,5 meter filmbeleving wordt gerealiseerd.”. Negen op de tien bezoekers geven overigens aan dat zij zich een volgende keer niet laten weerhouden om naar de film te gaan. Dit is goed nieuws voor de filmbranche.

Weliswaar zijn de meeste grote blockbusterfilms uitgesteld. Toch zijn er vele aantrekkelijke films te zien in verschillende genres, zoals documentaires, comedy, drama en actie. Er is genoeg te zien voor jong en oud. Elke maand komen er tientallen nieuwe films/documentaires uit, waar het publiek graag naar toe komt. Op dit moment zijn onder andere ‘Honest Thief’, ‘After We Collided’, ‘Tenet’, ‘Casanova’s’ en ‘Buladó’ te zien in de bioscoop. Kinderen kunnen zich vermaken met de films ‘Bigfoot Family’, ‘100% Wolf’, ‘De Magische Poort’, ‘Jackie en Oopjen’, en de Sinterklaasfilms ‘De Club van Sinterklaas en het Grote Pietenfeest!’ en ‘De Grote Sinterklaasfilm’.
Deze maand verschijnen ‘Buiten is het Feest’, ‘I am Greta’, ‘Into the Jungle’, ‘The Last Right’, ‘The Racer’, ‘Stevie Nicks, 24 Karat Gold’, ‘Dicktatorship’, ‘Farewell Paradise’, ‘Hope’, ‘Horizon Line’, ‘La Última Primavera’ en ‘The Craft: Legacy’, in de bioscoop. Mensen krijgen daarnaast de kans om klassiekers, zoals ‘The Lord of the Rings’ en ‘The Shining’, na lange tijd weer eens op het witte doek te zien. En ondanks dat deze films ook thuis te bekijken zijn, is er toch een groot aantal mensen die behoefte heeft aan de extra beleving van het grote doek.

In november zijn onder andere de dramafilms ‘Blackbird’, ‘Kanarie’, ‘De Vogelwachter’ en ‘Police’ te zien in de bioscopen en filmtheaters. Daarnaast is er nog meer te zien, zoals de documentaire ‘Katwalk’, de thriller ‘Freaky’, de comedy’s ‘The Comeback Trail’ en ‘The Singing Club’, de animatiefilm ‘Wolfwalkers’, en de avonturenfilm ‘Roald Dahl’s The Witches’.

Directeur en woordvoerder FDN, Anne de Jong: “Juist in deze tijden dat de mensen behoefte hebben aan een moment van ontspanning is het lastig dit te vinden met de huidige maatregelen. De bioscopen hebben echter laten zien dat zij dit ‘veilig’ en ‘gecontroleerd’ kunnen aanbieden en ondanks de scherpe maatregelen willen continueren. Goed om te zien hoe de filmdistributeurs proberen het publiek ondanks de beperkingen een zeer gevarieerd aanbod te bieden.”

Voor het totale filmaanbod kan het publiek Film.nl raadplegen.