Venice International Film Festival

The 78th Venice International Film Festival is organised by La Biennale di Venezia and directed by Alberto Barbera. It will take place at Venice Lido from 1 – 11 September 2021. The Festival is officially recognised by the FIAPF (International Federation of Film Producers Association).

Het filmfestival van Venetië (Mostra Internazionale d’Arte Cinematografica) is het oudste filmfestival van de wereld. Het doel van het festival is om internationale film te promoten en om aandacht te vragen voor internationale film in al haar vormen als kunst, entertainment en als industrie waarbij de focus ligt op vrijheid en dialoog. Het festival organiseert ook retrospectieven en huldebetuigingen van prominente figuren in de filmwereld om bij te dragen aan een beter begrip van de filmgeschiedenis.