14 juni HRM sessie: In ‘The War of Talents’, wat wil het talent?

De Mediafederatie en NVPI gaan samenwerken op het gebied van educatie. Met de Mediafederatie Academy ondersteunt de Mediafederatie al negen jaar succesvol op uiteenlopende onderwerpen het vakmanschap van de medewerkers van haar leden. Vanaf nu kunnen ook NVPI-leden daarvan profiteren. Op dinsdag 14 juni ontstaat de eerste gelegenheid en kunnen NVPI-leden deelnemen aan de HRM-sessie In ‘The War of Talents’, wat wil het talent? NVPI-leden betalen hiervoor hetzelfde ledentarief als de leden van de Mediafederatie.

Inhoud van de sessie

Het zijn uitdagende tijden voor jou als HRM-er en L&D-er in de media-, entertainment- of uitgeefsector. Ben je de coronaperikelen te boven? En is je organisatie ingericht voor hybride werken? In deze bijeenkomst gaan we de krapte op de arbeidsmarkt nader bespreken.

Is jouw organisatie een aantrekkelijke werkgever? Wat is belangrijk voor een talentvolle jonge professional? En welke stappen zet je in reskilling en upskilling van de ervaren senior werknemer?

Thema’s waar we met elkaar naar kijken, zijn o.a.:

 • kansen op arbeidsmarkt en stereotyperingen van vijftigplussers, Millennials en Generatie Z;
 • wensen van organisatie en medewerker met betrekking tot hybride werken. ‘Work has left the building’;
 • ontwikkelassessments in het onboardingsproces;
 • ontwikkelen en leren binnen (of buiten) het bedrijf.

Kortom, een mooi moment om L&D-ers en HRM-ers van andere media-, entertainment en uitgeefbedrijven te ontmoeten en je te laten inspireren door onze sprekers!

Ik meld me aan

Sprekers

Linda Huntelman-van den Driessche. Linda is senior assessmentpsycholoog en founder van psychologisch adviesbureau People on Board. People on Board biedt hoogwaardige ontwikkelassessments aan die het onboardingsproces een kwaliteitsimpuls geven. In 2020 won ze met haar team de SIR Intergov challenge ‘Ouderen in trek bij werkgevers’. Onder haar opdrachtgevers bevinden zich o.a. Corendon, het Ministerie van SZW en woningcorporatie De Goede Woning.

Martijn van Rossum. Eigenaar van The New Crew, een arbeidsbemiddelaar voor jonge talenten die verschil willen maken als starter in een maatschappelijke job. Zij die impact willen maken op de wereld aan de ene kant en – aan de andere kant – maatschappelijk betrokken organisaties. The New Crew bemiddelde tussen ca. 2700 starters en honderden opdrachtgevers. En na die match begint het pas; Crew Class is een ontwikkelingsprogramma waarin ervaren trainers deze jongste generatie werkenden helpen in de eerste stappen in hun carrière. Met groeien, doelen stellen en die bereiken.

Programma

 • 12.30 uur – Inloop, registratie en welkom door de directeur van de Mediafederatie Peter Stadhouders.
 • 13.00 uur – Selectie is maatwerk, door Linda van den Driessche
 • In onze ongekend dynamische maatschappij zijn aannames snel gemaakt en liggen vooroordelen liggen op de loer. Hoe voorkom je dat je talent over het hoofd ziet of juist vaardigheden overschat? En hoe kunnen ontwikkelassessments strategisch worden ingezet in het onboardingsproces? Linda brengt de frisse blik op selectie van buiten de media- en uitgeefsector naar binnen.
 • 14.00 uur – Pauze
 • 14.15 uur – Goed werkgeverschap en de jongste generaties werkenden, door Martijn van Rossum
 • Martijn laat je kennismaken met Millennials en Generatie Z. Hoe ga je als werkgever en leidinggevende nu om met deze generaties? Hoe stimuleer je hun talent? En er zit ook een waarschuwing in zijn verhaal: de krapte op de arbeidsmarkt gaat voorlopig niet meer weg, dus bereid je voor op een frisse wind!
 • 15.15 – Plenaire afsluiting en einde programma.

Praktische informatie

Voor wie?

Ben je werkzaam als HRM-er, HRD-er, P&O-er of L&D-er? Ontmoet je peers! Specifieke voorkennis is niet noodzakelijk.

Wanneer?

Dinsdag 14 juni 2022, 13.00 – 15.30 uur

Waar?

De Mediafederatie, Hogehilweg 6, 1101 CC Amsterdam

Kosten (ex btw)* 

NVPI-leden: € 195,-

Niet-leden: € 390,-

Voor meer informatie kun je contact opnemen met projectmedewerker Kim Gerrits via k.gerrits@mediafederatie.nl

*Betalings- en annuleringsvoorwaarden

Na deelname ontvang je van ons een factuur. Tarieven zijn excl. btw. Voor werkgevers zijn deze zakelijke scholingskosten fiscaal aftrekbaar. Voor particulieren zijn scholingskosten aftrekbaar van de inkomstenbelasting. Daarbij geldt een drempelbedrag van € 250,-.

Deelname wordt deels uit de ledencontributie gefinancierd. We hanteren een No Refund beleid: de inschrijving voor deze bijeenkomst wordt hiermee als definitief beschouwd. Mocht je onverhoopt verhinderd zijn om deel te nemen, dan kun je altijd een collega jouw plaats in laten nemen. Bij afmeldingen of No Shows wordt in alle gevallen het gehele bedrag in rekening gebracht. Dit geldt óók voor alle GAU-, MEVW- en MMA-leden. Door je aan te melden, accepteer je deze annuleringsvoorwaarden. En voor MEVW-leden geldt dat deelname gratis is, zolang het opleidingsbudget van de branchevereniging MEVW dat toelaat.

Freelancers en zzp’ers komen niet in aanmerking voor kortingen en subsidies die wij (een deel van) onze leden bieden.