ADE

Het Amsterdam Dance Event (ADE) is een muziekconferentie gericht op dance die sinds 1995 jaarlijks wordt gehouden in Amsterdam. Met zo’n 350.000 bezoekers is het een van de grootste evenementen van de stad en tevens de grootste conferentie voor elektronische muziek ter wereld.

De dagprogrammering van het ADE bestaat uit diverse conferenties, lezingen, workshops en demonstraties van gerenommeerde vertegenwoordigers uit de wereld van de elektronische muziek. s’Avonds gaat het festivalprogramma van start en treden bekende en minder bekende dj’s en musici uit binnen- en buitenland op voor het publiek in 140 van de beste muziek- en uitgaansgelegenheden van Amsterdam.


Ook kunnen de fans naar het dagprogramma van ADE Playground. Hier vindt men dansmuziekgerelateerde tentoonstellingen, films, documentaires, dj-showcases en nog veel meer.