BIME PRO (ES)

Het showcase festival BIME City met daarbij horende muziek conferentie BIME Pro gaan door op 26 – 29 oktober in Bilbao (ES). De conferentie wordt georganiseerd in een hybride vorm, met zowel fysieke conferentie- en netwerk onderdelen, als een digitale infrastructuur met aanvullend online seminar programma en netwerkmogelijkheden.  

BIME Pro is de primaire ontmoetingsplaats in Europa voor de Spaanse en Latijns-Amerikaanse muziekindustrie. De conferentie verwacht maar liefst 7 delegaties uit verschillende Latijns Amerikaanse landen, en is tevens de thuisbasis voor de AMCS (Atlantic Music Conferences Symposium): de jaarlijkse samenkomst van de Ibero-American music fairs.

Tijdens het showcase festival BIME City vindt de traditionele Dutch Impact Party plaats op donderdag 29 oktober, waar plek is voor 3 Nederlandse artiesten. De afgelopen jaren is de Dutch Impact Party op BIME voor een aantal Nederlandse artiesten een belangrijk onderdeel geweest voor het betreden van de Spaanse muziekmarkt. Naast de jaarlijkse Dutch Impact Party, geeft Dutch Music Export dit jaar ook de mogelijkheid aan 10 Nederlandse muziekprofessionals om de conferentie te bezoeken.

“At BIME PRO we believe in the need to feel that we’re closer than ever—closer to all of us who make up this professional fabric and who for years have been coming together to debate, discuss, learn, and innovate. To this end, despite the consequences arising from this crisis, BIME PRO is committed to continuing forward and offering a program that will help shape the strategies of the future of the music industry,” – Julen Martin, Director of BIME 2020