Arda Gerkens per 15 juli nieuwe onafhankelijke voorzitter van NVPI

Vanaf 15 juli aanstaande gaat Arda Gerkens van start als onafhankelijk voorzitter van NVPI en volgt daarmee de huidige voorzitter Geert Noorman op. De creatieve industrie heeft ze op haar kenmerkende wijze, kritisch maar constructief, altijd een warm hart toegedragen. In haar functioneren als voorzitter van de brancheorganisatie van de entertainmentindustrie, zal zij NVPI in al haar gelaagdheid op hoofdlijnen adviseren.

Arda is een Nederlands politica en momenteel Eerste Kamerlid voor de SP. Daarnaast is zij directeur bij het EOKM een organisatie die zich in zet voor de bestrijding van online seksueel misbruik.

“Ik ben enorm vereerd dat mij de mogelijkheid is gegeven om mij op deze wijze in te kunnen zetten voor de sector. Zij heeft altijd een warm plekje in mijn hart gehad. Ik kijk uit naar een mooie samenwerking.”, aldus Arda Gerkens.

Algemeen directeur Anne de Jong: “NVPI is zeer verheugd met het aantreden van Arda als onafhankelijk voorzitter. Met haar krijg ik er een strategisch, analytisch en kritisch klankbord bij, vooral bij mijn Public Affairs taken.”

De besturen, directeur en medewerkers van NVPI bedanken Geert Noorman voor zijn ondersteuning en vaak heldere en pragmatische denklijnen in de vele dossiers die NVPI behartigt.