De Europese videogame-industrie is de campagne #SeizeTheControls gestart om videogamers en ouders voor de kerst te informeren over verantwoord videogamen

ISFE, de Europese brancheorganisatie van videogame-industrie, heeft voorafgaand aan de kerst een campagne gelanceerd genaamd ‘Seize the Controls’. Deze campagne heeft het doel om de bekendheid te vergroten van ouderlijk toezicht, gezinsinstellingen en andere tools die beschikbaar zijn voor ouders, verzorgers en alle videogamers. Dit om verantwoord een videogame te spelen en er voor iedereen een positief en leuk tijdverdrijf voor van te maken.

VGFN steunt deze ISFE campagne van harte. Zij sluit zich namelijk mooi aan bij ons nationale Rule The Game-initiatief (www.rulethegame.nl) om ouders de steun en het vertrouwen te geven die ze nodig hebben om schermtijd, uitgaven en toegang tot leeftijdsgeschikte inhoud te beheren.

ISFE CEO Simon Little: “Our industry has best-in-class minor protection and gameplay management tools but we are aware that having the tools is not enough – we need to ensure that everyone knows about them and knows how to use them. The campaign joins ISFE’s national members across Europe who are investing in information initiatives directed to their national population in their native language. With the Christmas holidays approaching and children starting to drop hints about presents, it’s a good time to launch this campaign to give parents time to inform themselves and prepare.”

Hans Martens, hoofd Digitaal burgerschap bij European Schoolnet en leider van het project “Beter internet voor kinderen”, over de campagne: “Millions of young people in Europe play video games, and we know that many parents are looking for information on how they can manage their children’s play. We’re delighted to see initiatives such as these – to raise awareness, and encourage both players and parents to #SeizeTheControls – so that gameplay can be a safe, rewarding, enjoyable and positive experience.”

Conclusie Simon Little: “Online safety is a priority for Europe’s policymakers as well as for parents and industry alike. Europe’s video games industry can be proud of its long-established history of minor protection and ongoing commitment to safety and invites everyone to Seize the Controls this Christmas and beyond, play together, use the many tools available to them, and talk to each other about how they manage their gameplay.”

De campagne Seize the Controls kan hier worden geraadpleegd. Download de hulpmiddelen en deel ze met andere ouders, collega’s, leerkrachten en mensen die je misschien kent.

Safer Internet Day (SID) 2022 vindt plaats op dinsdag 8 februari 2022 en moedigt alle belanghebbenden aan om mee te doen aan “Samen voor een beter internet” via een reeks activiteiten, initiatieven en campagnes. Meer informatie vindt u op www.saferinternetday.org.

Meer informatie over de plannen van de ISFE voor Safer Internet Day (SID) 2022 is te vinden op www.saferinternetday.org/supporters/isfe.

Neem contact op met uw lokale Safer Internet Centre via www.betterinternetforkids.eu/sic.

En kijk vooral ook op ons eigen initiatief ‘Rule the game’ https://www.rulethegame.nl/.