Safer Internet Day – Sluit aan bij onze missie om meer mensen gebruik te laten maken van PEGI en ouderlijk toezicht bij het spelen van videospelletjes

VGFN en ISFE (Interactive Software Federation of Europe) nemen deel aan de 19e editie van de activiteiten in het kader van Safer Internet Day om van videogames een leuke, positieve en lonende ervaring voor iedereen te maken.

De Europese videogames sector nodigt u uit…

Leer meer over PEGI, het Pan European Game Information system
PEGI is het Europese classificatiesysteem voor videospellen dat gebruik maakt van leeftijdsaanbevelingen en inhoudsbeschrijvingen om u te helpen weloverwogen beslissingen te nemen bij de aankoop van videospellen, of deze nu worden gespeeld op een console, een pc, een tablet of een mobiele telefoon. Thuis of onderweg, deze informatie is slechts één klik van u verwijderd, via de PEGI app of de PEGI website.

Deel ons #SeizeTheControls advies en onze middelen met iedereen die je kent…

Draag uw steentje bij en zorg dat meer mensen te weten komen over PEGI en ouderlijk toezicht, zodat zij die dit toezicht zouden moeten gebruiken er ook van op de hoogte zijn. Dus vertel het uw vrienden en familie, buren, de leraren van uw kinderen … Deel deze link met hen: www.rulethegame.nl

ISFE- en EGDF-voorzitters roepen op tot steun bij het verspreiden van verantwoord spelgedrag in game-industriebiz.
Het spelen van videospellen is niet alleen erg leuk, het heeft ook allerlei andere voordelen voor de geestelijke gezondheid, het algemene welzijn, het onderwijs, het socialiseren en het verbinden van mensen. Het zit in ons DNA om van het spelen een positieve, spannende en leuke ervaring te maken voor al onze spelers, en voor onze jonge spelers in het bijzonder.

Over Safer Internet Day
Vandaag is Safer Internet Day (SID) 2022, waarop alle belanghebbenden worden aangemoedigd mee te doen aan “Samen voor een beter internet” door middel van een reeks activiteiten, initiatieven en campagnes. Meer informatie is te vinden op http://www.saferinternetday.org/.

Ontdek meer over ISFE’s plannen voor Safer Internet Day 2022 op www.saferinternetday.org/supporters/isfe.

Neem contact op met uw plaatselijk Centrum voor een Veiliger internet via www.betterinternetforkids.eu/sic.

Voor meer informatie, neem contact op met:

Martijn Schenderling, operationeel manager VideoGames Federatie Nederland (VGFN) via martijn.schenderling@vgfn.nl.