EU auteursrechten stemming: meer dan 1.000 artiesten roepen Leden van het Europees Parlement op om deze kans te grijpen

Artiesten waaronder Plácido Domingo, James Blunt, Vienna Philharmonic Orchestra and Sir Paul McCartney doen een directe oproep aan Leden van het Europees Parlement voordat de belangrijke stemming over de auteursrechtrichtlijn zal plaatsvinden op donderdag 5 juli 2018.

Na een campagne met meer dan 1.300 artiesten – waaronder Plácido Domingo, James Blunt, Francis Cabrel, het Vienna Philharmonic Orchestra, Max Martin, Udo Lindenberg – leent Sir Paul McCartney nu via smeekbeden en uitspraken, video’s en persoonlijke optredens zijn stem.

IFPI (International Federation of the Phonographic Industry) heeft vandaag een brief van Sir Paul McCartney vrijgegeven waarin hij Leden van het Europees Parlement dringend verzoekt om donderdag 5 juli 2018 positief te stemmen op het EU auteursrechtrichtlijn mandaat. Sir Paul heeft zijn stem toegevoegd aan de andere duizenden uit de creatieve sector in heel Europa die de EU oproepen de kans te grijpen om de eerlijkheid op de online muziekmarkt van Europa te herstellen:

  • Meer dan 1.300 artiesten vragen voor een oplossing voor de Value Gap;
  • 84 grote Europese creatieve sectoren waaronder platenmaatschappijen (Majors en Indies), songwriters, The International Artists’ organisatie, kranten, schrijvers, boeken, bioscopen, uitgeverijen, voetbal competities, tijdschriften, academici en meer, vragen voor steun  voor de Auteursrechtrichtlijn;
  • Veel leden van het Europees Parlement vragen de EU hetzelfde te bereiken;
  • Een petitie van 20,000 creators;
  • Meer dan 100 video’s van artiesten met verschillende Europese nationaliteiten die aandringen bij de Leden van het Europees Parlement om het auteursrechtrichtlijn mandaat te steunen (een selectie hiervan is te zien op IFPI’s Twitter pagina).

Lees de brief van Sir Paul McCartney Hier.

Tegenstanders van de richtlijn, zoals Google verspreiden helaas allerlei onjuiste informatie als zou de richtlijn internet ‘vernielen’ en dat er een uploadfilter zou komen. Gelukkig rekent de EU Data Protection Supervisor (Europese toezichthouder voor gegevensbescherming) af met een hardnekkig misverstand dat de voorgestelde richtlijn een verplichting zou opleggen tot algehele monitoring. Evenmin is het in strijd met de EU data protection rules.