Activiteiten

Campagnes

Producten, laat staan productgroepen, verkopen niet vanzelf. Zeker in het digitale domein is de ‘schapruimte’ hypothetisch gezien weliswaar oneindig, maar de kans om weg te vallen in het massale aanbod des te groter. Goede thematische acties helpen dan om de aandacht, zichtbaarheid en koopbereidheid te vergroten.
Edison 2016 – maart 2016 Muziek voor de Kinderboekenweek – oktober 2014/2015

CBO's

Een collectief beheersorganisatie (cbo) is een organisatie die belast is met de inning en/of verdeling van vergoedingen op grond van auteurs- en naburige rechten. NVPI voert voor een aantal cbo’s de administratie.
Stichting Thuiskopievergoeding Audioproducenten (STAP)

Collectieve Contracten

Voor bepaalde vormen van muziekgebruik sluit NVPI namens haar leden collectieve overeenkomsten. Het voordeel hiervan is dat niet iedere gebruiker met elke rechthebbende hoeft te onderhandelen, maar dat licenties centraal kunnen worden aangevraagd en afgegeven.
Achtergrondmuziek Archiefovereenkomst Beeld en Geluid Bedrijfsfilms/educatieve producties Fonografisch Museum Incidentele regelingen Videoclips

Prijzen & Onderscheidingen

Artiesten, maar ook medewerkers van de entertainmentbranche, kunnen voor hun prestaties worden beloond. Vanwege het succes van hun werk, de kwaliteit van hun werk of voor bijzondere verdiensten. Een aantal prijzen en onderscheidingen wordt op initiatief van NVPI toegekend en uitgereikt.
Edisons Goud/Platina/Diamant Zilveren Fonograaf