IFPI: The Greatest Showman soundtrack bestverkochte album van 2018.

IFPI, de organisatie die de wereldwijde muziekindustrie vertegenwoordigt, heeft aangekondigd dat The Greatest Showman: Original Motion Picture Soundtrack (OST) wereldwijd het bestverkochte album is in 2018.

Uitgebracht naast de immens populaire film, was The Greatest Showman (OST) een wereldwijd succes. Het bereikte de hitlijsten in onder meer Australië, Japan, het Verenigd Koninkrijk en de VS. Het album bereikte ook de nummer één positie op iTunes in meer dan 60 landen. This is Me, de lead single van het album, stond in de top vijf in het Verenigd Koninkrijk en de top 10 in meerdere andere landen.

Max Lousada, CEO van Recorded Music, Warner Music Group, zei: “In een tijd dat de wereldwijde mogelijkheden voor muziek onbegrensd aanvoelen, is het passend dat het grootste record van het jaar de verwachtingen trotseerde en de industrie verraste. Dit fenomeen werd aangestoken door unieke stemmen en prachtig bewerkte liedjes, vervolgens versterkt door onze geweldige marketingteams en de kracht van super gepassioneerde fans. Het was fantastisch voor iedereen bij Warner en Atlantic om de boodschap van The Greatest Showman’s, tolerantie en acceptatie, over de hele wereld te laten stromen.”

Frances Moore, directeur van IFPI, zei: “The Greatest Showman soundtrack was het kroonjuweel van een jaar dat ons herinnerde aan de krachtige rol die muziek speelt in het verbinden van het publiek met de films waar ze van houden. Naast de film zelf hebben we de soundtrack echt op wereldwijde schaal omarmd.”

De Zuid-Koreaanse boyband BTS neemt zowel de tweede als de derde plaats in met de albums LOVE YOURSELF 結 ‘Answer’ die in augustus 2018 is uitgebracht, en LOVE YOURSELF 轉 ‘Tear’, uitgebracht in mei 2018.

Moore vervolgt: “Het voortdurende fenomenale succes van BTS blijkt uit het feit dat ze zowel de tweede als de derde plaats in de chart innemen en laat zien hoe hun muziek de macht heeft om met mensen over de hele wereld contact te maken. Hun werk, talent en toewijding worden geëvenaard door de passie en toewijding van hun wereldwijde fanbase. ”


(bron: IFPI)

De IFPI Global Album Chart combineert de wereldwijde verkoop van fysieke en digitale albums om de bestverkopende albums van het jaar te rangschikken. De chart bevat alleen verkoop van fysieke en digitale albumeenheden.