IFPI: IFPI sluit zich aan bij een brede coalitie van belanghebbenden in de industrie om streammanipulatie aan te pakken

IFPI is toegetreden tot een brede coalitie van grote en onafhankelijke labels, uitgevers, DSP’s en artiestenorganisaties en heeft zich aangesloten bij een industrie “code of best practice”. De code is bedoeld om streammanipulatie te detecteren, voorkomen, en om de effecten ervan op de markt te beperken.

De code geeft richtlijnen voor het stoppen van het niet-authentiek afspelen van muziek op streamingdiensten die zijn ontworpen om een ​​betere hitlijst positionering, marktaandelen, royaltybetalingen en meer, te behalen.

Lees de code in de bijlage hieronder.

In een reactie laat Frances Moore, CEO van IFPI, het volgende weten:

“Streammanipulatie kan de nauwkeurigheid van hitlijsten en uiteindelijk de nauwkeurigheid van royaltybetalingen van streamingdiensten aan muziekmakers ondermijnen. Degenen die muziek maken – van artiesten en songwriters tot labels en uitgevers en daarbuiten – moeten eerlijk en nauwkeurig beloond worden voor hun werk en investeringen. Elke streammanipulatie die die rechtvaardigheid ondermijnt, kan niet worden getolereerd.

“We willen samenwerken met belanghebbenden in de bredere muziekgemeenschap om streammanipulatie te voorkomen.”

Bijlagen

Type Datum Document Download
24-06-2019 Code of Best Practice