Uitkomsten spoedonderzoek Sena en Buma/Stemra

“Wat opvalt is dat de ondervraagde muziekprofessionals 80% van hun inkomsten mislopen en dat 80% als freelancer of zzp’er werkt.”

Koen de Groot, data-analist bij de NVPI, heeft een spoedonderzoek gecoördineerd door onderzoeksbureau IPSOS naar de gevolgen van de coronacrisis voor muziekprofessionals. Dit alles in opdracht van Sena en Buma/Stemra. De resultaten van dit onderzoek lichtte De Groot toe in een interview met Anita Verheggen voor Performers Magazine. Opvallend is dat 70% van de respondenten behoefte bleek te hebben aan een Noodfonds zoals opgezet door Sena en Buma/Stemra.

Het interview is te lezen via de PDF die onder dit bericht geplaatst is. Het gehele Performers Magazine van juni 2020 is hier te vinden.

Bijlagen

Type Datum Document Download
22-06-2020 ‘De nood is hoog, er moet snel wat gebeuren’