Blinding Lights van The Weeknd door IFPI uitgroepen tot winnaar IFPI Global Digital Single Award 2020

IFPI, de wereldwijde belangenorganisatie voor platenmaatschappijen, heeft Blinding Lights van The Weeknd uitgeroepen tot winnaar van de IFPI Global Digital Single Award 2020.

Blinding Lights is de tweede single van The Weeknd zijn vierde studioalbum After Hours, dat in maart 2020 werd uitgebracht. Het nummer bereikte de eerste plaats in de hitlijsten in meer dan dertig landen wereldwijd, leidde tot een virale TikTok challenge en verbrak het record voor de meeste weken in zowel de top 10 als de top 5 van de Billboard Top 100.

Frances Moore, Chief Executive van IFPI, zei: “Blinding Lights was undoubtedly one of the year’s biggest record breakers and most loved songs. It caught the attention of music lovers all over the world. We would like to congratulate The Weeknd on his success, and it is an honour to award him this title.”

 

Foto: Richard Shotwell/Invision/AP/Shutterstock