Winnaars Edison Pop 2021 in Matthijs Gaat Door

Matthijs Gaat Door staat 27 maart geheel in het teken van Edison Pop, de oudste en bekendste muziekprijs van Nederland. Tijdens de uitzending worden alle winnaars van een Edison bekendgemaakt. Daarnaast zijn meerdere winnaars aanwezig om onder meer een speciale versie te laten horen van het nummer waarmee ze een Edison in de wacht hebben gesleept. Genomineerd dit jaar zijn o.a. DI-RECT, Davina Michelle, André Hazes, Snelle, Rob de Nijs, Bilal Wahib, Miss Montreal en Typhoon.

Normaal gesproken worden de Edisons Pop begin februari uitgereikt in feestelijke sfeer in Amsterdam. Door Covid-19 en de daarbij behorende maatregelen was dat dit jaar helaas niet mogelijk. Omdat de muziekreleases van 2020 het verdienen gehuldigd te worden en het BNNVARA-programma Matthijs Gaat Door de Nederlandse muziek, en muziek in het algemeen, een warm hart toedraagt, is er op deze manier een passend alternatief gevonden om de winnaars te eren.