BTS winnaar IFPI Global Recording Artist of the Year Award

IFPI, de organisatie die de muziekindustrie wereldwijd vertegenwoordigt, heeft de Zuid-Koreaanse popgroep BTS uitgroepen tot ‘Global Recording Artist of the Year’. Met deze winst schrijft BTS geschiedenis. Dit is namelijk de tweede keer op rij dat BTS wint.

De award wordt uitgereikt op basis verschillende prestaties die een artiest of groep levert. Er wordt vooral gekeken naar het aantal digitale en fysieke verkopen van afgelopen jaar. Van vinyl tot streams, alles wordt meegenomen.

Na BTS komt Taylor Swift op het lijstje, zij eindigt op de tweede plaats. Op de derde plaats komt Adele, die voor het eerst terugkeert in de lijst sinds 2015. Drake en Ed Sheeran volgen als vierde en vijfde. Opvallend is de nieuwkomer Olivia Rodrigo, zij komt op nummer tien met haar doorbraak en succesvolle album SOUR.