The Weeknd winnaar IFPI Global Digital Single Award met Save Your Tears

IFPI, de organisatie die de muziekindustrie wereldwijd vertegenwoordigt, heeft de single ‘Save Your Tears’ van The Weeknd uitgroepen tot winnaar van de ‘Global Digital Single Award’. Dit is het tweede jaar op rij dat The Weeknd deze prijs wint. Vorig jaar won hij met ‘Blinding Lights’.

De ‘IFPI Global Digital Single Award’ wordt uitgereikt aan de best verkochte single van het afgelopen jaar. Dit wordt bepaald aan de hand van het aantal verkopen op alle digitale platformen. ‘Save Your Tears’ kwam al snel in de hitlijsten te staan over de hele wereld. Na het uitbrengen van een tweede versie met Ariana Grande werd de single 14 keer platina op drie verschillende continenten.

‘Blinding Lights’ bleef dit jaar nog op het lijstje staan, dit keer op nummer zeven. Twee opvallende artiesten maken dit jaar een eerste verschijning. The Kid LAROI staat met zijn nummer ‘STAY’ op de tweede plaats. Ook Olivia Rodrigo komt voor het eerst op de lijst met ‘drivers license’ en ‘good 4 u’.