Adele winnaar ‘Global Album All Format Chart’ met haar album ‘30’

Het album van Adele ‘30’ staat op de eerste plek van de Global Album All Format Chart van IFPI. Het album staat ook boven aan ‘Global Sales Chart’ en de ‘Global Album Vinyl Sales Chart’.

‘30’, het vierde studioalbum van Adele, kwam uit op 19 november 2021. Haar vorige album ’25’ werd uitgebracht in 2015. Mede door de nieuwe single ‘Easy On Me’ steeg ‘30’ als snel naar de top van de hitlijsten.

Olivia Rodrigo volgt met haar debuutalbum ’SOUR’ op de tweede plaats van Global Album Format Chart. Op nummer drie staat Justin Bieber met zijn album ‘Justice’.

Adele staat ook bovenaan de nieuwe ‘Global Vinyl Album Chart’ dit jaar. Deze nieuwe hitlijst, bevat naast een aantal gevestigde namen zoals The Beatles, Nirvana en Pink Floyd. ook een aantal nieuwe gezichten zoals Billie Eilish en Olivia Rodrigo.