Informatiesessie: Kijkwijzer toepassen op online content

Naar aanleiding van een wijziging in de Mediawet zijn grote uploaders op YouTube nu ook verplicht om Kijkwijzer toe te passen op hun online content. Om meer informatie te geven over het hoe, wat en waarom van Kijkwijzer Online heeft het NICAM een informatiesessie georganiseerd. Deze informatiesessie zal plaatsvinden op maandag 26 september van 14:00-16:30 bij Beeld en Geluid in Hilversum. Deze sessie zal zich specifiek richten op muziekkanalen en zal voor sommigen van jullie erg relevant zijn.  

Tijdens de informatiesessie krijg je meer informatie over de wet- en regelgeving van het commissariaat voor de Media en alle ins en outs over Kijkwijzer Online van het NICAM. We geven onder meer antwoord op vragen als: Wat is schadelijke content en waarom is het belangrijk dat je kinderen hiervoor beschermt? Wie moet Kijkwijzer Online gaan toepassen? Bij welke content moet je een Kijkwijzer waarschuwing geven en bij welke hoeft dat niet? Hoe pas je het Kijkwijzersysteem toe op je content? Daarnaast is er tijdens deze sessie natuurlijk ook ruimte voor vragen en feedback, om tot een mooi en werkbaar systeem te kunnen komen.

Na het volgen van de informatiesessie kan je vervolgens bepalen of je schadelijke content vertoont en of het dus voor jou noodzakelijk is om gebruik te gaan maken van het Kijkwijzersysteem. Mocht dit het geval zijn, dan kan je je na de informatiesessie inschrijven voor een Kijkwijzer codeurtraining. Tijdens deze codeurtraining word je opgeleid tot Kijkwijzercodeur, waarna je vervolgens zelf je content kan voorzien van een gepaste classificatie. Het volgen van de informatiesessie is noodzakelijk om je in te kunnen schrijven voor een Kijkwijzer codeurtraining en dus om het Kijkwijzer Online systeem te mogen gebruiken.

Aanmelden voor de informatiesessie op 26 september kan via het volgende aanmeldformulier: LINK
Mocht je specifieke vragen hebben, laat het ons vooral weten via info@nvpi.nl. Wij zorgen er dan voor het NICAM je vraag beantwoordt tijdens de informatiesessie.