Winnaars Edison Jazz en Klassiek bekend

Alle winnaars van de Edisons Jazz en Klassiek 2022 zijn inmiddels bekendgemaakt. Dat gebeurde voor de winnaars van ‘Jazz’ tijdens de Sublime Middagshow op 15 september jongstleden en voor de afdeling ‘Klassiek’ werd er gedurende twee weken iedere dag één winnaar onthuld tijdens het Radio 4 programma Podium. Op donderdag 5 oktober zullen tijdens het event AFAS Edisons Janne Schra, Jan van Duikeren, Fay Claassen en Peter Somuah hun Edison persoonlijk in ontvangt nemen.

Winnaars Jazz
Angelique Houtveen maakte onlangs in de Sublime Middagshow de winnaars van Edison Jazz 2022 bekend. Samen met juryvoorzitter Imme Schade van Westrum spraken zij met alle Nederlandse winnaars: Janne Schra & De Vogels, Fay Claassen en Jan van Duikeren. De laatstgenoemde kwam op 15 september ook als winnaar uit de bus bij de Jazzism Edison Publieksprijs 2022 (dubbel feest dus!).  Daarna was het de beurt aan internationale winnaars Brandee Younger en Peter Somuah. De twee andere winnaars, Cécile Mclorin Salvant en Jazmine Sullivan waren niet aanwezig vanwege buitenlandse verplichtingen. Lees meer.

Winnaars Klassiek
De winnaars van een Edison Klassiek zijn Lavina Meijer (Neo Klassiek), Hannes Minnaar (Solo Instrumentaal), Chor & Symphonieorchester des Bayerischen Rundfunks (Het Document), Francoir-Xavier Roth (Opera), Sabine Devieilhe (Solist Vocaal), Jeanine de Bique (De Ontdekking), Ensemble Pygmalion (Koor), Akademie für Alte Musik Berlin (Orkest), Lucas en Arthur Jussen (Kamermuziek) en Klaus Mäkelä (Debuut). Ga naar de Edison website voor alle winnaars, de muziek en de juryrapporten.

Uitreiking 6 oktober
De AFAS EDISONS Jazz en Klassiek 2022 vindt dit jaar plaats op donderdag 6 oktober in het AFAS Theater Leusden. Janne Schra, Jan van Duikeren, Fay Claassen en Peter Somuah zullen op 6 oktober tijdens de Edison avond optreden en hun Edison persoonlijk in ontvangst nemen. Daarnaast zullen er ook een aantal optredens zijn van de winnaars van de Edison Klassiek.