Anne de Jong en Janice Deul over grensoverschrijdend gedrag in de muzieksector

Het vakblad Muziekwereld publiceerde onlangs een uitvoerig stuk over grensoverschrijdend gedrag in de muzieksector. Hierin wordt onder meer geschreven over de oprichting van taskforce GO! (Grensoverschrijdend Gedrag), waarmee NVPI reageerde op de alarmerende brief over grensoverschrijdend gedrag in de muzieksector. De brief was ondertekend door artiesten als Claudia de Breij, Laura Jansen en Roufaida Aboutaleb.

In het stuk wordt ingegaan op de werkwijze, uitkomsten en voorlopige conclusies van de tasforce GO!, die inmiddels sectorbreed is gegaan met vertegenwoordigers van Buma Cultuur, MMF, STOMP, BAM Popauteurs, NMUV, NVPI, Ntb/Kunstenbond, Kunstenbond, VNPF, Warner Music en VCTN. Naast NVPI directeur Anne de Jong en diversiteits- en inclusie-expert Janice Deul komen ook Erwin Angad-Gaur en Phaedra Kwant uitgebreid aan het woord.

Lees hier het stuk.