Zilveren Fonograaf voor Martin Jessurun

Amsterdam, 18 november 2022 – Martin Jessurun (voormalig President Warner Music Benelux) ontving gisteravond de Zilveren Fonograaf, wegens zijn decennialange inzet op het hoogste niveau binnen de Nederlandse muziekindustrie.

Martin Jessurun was ruim 35 jaar werkzaam bij Warner Music waar hij in 1987 begon als perspromotor. In 20 jaar tijd groeide hij door tot de absolute top bij Warner Music Benelux, waar hij de afgelopen 15 jaar het bedrijf succesvol leidde als President.
Naast zijn functie als President bij één van de grootste muziekbedrijven in Nederland was Jessurun ook ruim 15 jaar bestuurslid (waarvan 5 jaar als voorzitter) bij NVPI Audio, de branchevereniging voor Nederlandse muziekproducenten en -distributeurs. Hij zette zich onder andere in voor het dichten van de ‘value gap’ (het financiële gat tussen de techreuzen en rechthebbenden van muziek), de Edison Stichting en een gezondere muziekindustrie over de gehele linie.

Jessurun kreeg de Zilveren Fonograaf gisteren tijdens zijn afscheid overhandigd door NVPI-directeur Anne de Jong. NVPI eert met deze prijs personen die een bijzondere bijdrage hebben geleverd aan de Nederlandse muziekindustrie. Het is sinds 1981 de 24e keer dat de Zilveren Fonograaf uitgereikt werd. Onder anderen Willem Duys, Bernard Haitink, Ton Koopman, Ed Nijpels en Matthijs van Nieuwkerk kregen eerder een Zilveren Fonograaf toegekend.

Zilveren Fonograaf
Deze onderscheiding wordt uitgereikt aan personen die zich op bijzondere wijze verdienstelijk hebben gemaakt voor de muziekindustrie. De beoordeling wordt gedaan door een speciale commissie binnen het NVPI Audio-bestuur op basis van onder andere de kwaliteit van het verrichte werk, het resultaat dat dit de muziekindustrie heeft opgeleverd en de duur van de werkzaamheden.

Foto: Lisa Hussaarts