NVPI dit jaar weer van de partij tijdens ESNS 2023

NVPI is uiteraard ook aanwezig tijdens ESNS. Directeur Anne de Jong is een van de sprekers tijdens het panel “Een jaar na de Voice, waar staan we?” op donderdag 18 januari. Op zaterdag 21 januari zal Anne de Jong te zien en te horen zijn bij het panel ”Auteurscontractenrecht: Tanden of Papieren Tijger”, presented by Sena Performers. Verder zullen onder andere NVPI-medewerkers Koen Beerkens en Martijn Schok tijdens het festival aanwezig zijn.

Panel: Een jaar na de Voice, waar staan we
Hoe zorgen we ervoor dat onze sector een veilige werkplek is? Na de onthullingen over The Voice ontstond er opschudding in onze sector: aan de ene kant vroeg men zich af waarom dit nu pas naar buiten kwam, aan de andere kant waren er zangeressen die zich afvroegen waarom iedereen zo verbaasd was: we wisten toch al lang dat het in onze sector wemelt van wangedrag? Toen het stof was neergedaald werd op initiatief van de NVPI de Taskforce GO opgericht, waarin vertegenwoordigers van de popindustrie werken aan het veiliger maken van de sector. Samen met de Taskforce gaan we in gesprek over hoe die veiligheid eruit zou kunnen zien, en hoe we die bereiken. Lees meer over de sprekers en inhoud.

Wanneer? donderdag 19 januari van 16:30-17:30 uur
Waar? Oosterpoort – Back 6

Panel: Auteurscontractenrecht: Tanden of Papieren Tijger
In de komende maanden wordt het wetsvoorstel aanscherping Auteurscontractenrecht verwacht. Wetgeving ter bescherming van auteurs en artiesten tegen onredelijke contractvoorwaarden, die tot nog toe onvoldoende effect had. Blijft de wet een tandeloze tijger, of zal er een wezenlijke stap worden gezet? Lees meer over de sprekers en inhoud.

Wanneer? zaterdag 21 januari van 14:45-15:45
Waar?
 Forum – Cinema 3