Omzet muziekindustrie groeit wereldwijd met 9 procent

De muziekindustrie is wereldwijd afgelopen jaar gegroeid met 9 procent en haalde een totaalomzet van 26,2 miljard dollar (24,3 miljard euro) . Dit laat IFPI, de organisatie die de muziekindustrie wereldwijd vertegenwoordigt, weten in een rapport dat jaarlijks inzicht geeft in de ontwikkelingen van deze markt. In het rapport staan de bestverkopende artiesten, singles en albums en worden  cijfers gepresenteerd over de industrie.

Voor het achtste opeenvolgende jaar zit de muziekindustrie in een stijgende lijn. Dit heeft onder andere te maken met de forse groei van 10,3 procent aan betaalde streamingabonnementen dat een omzet haalde van 12,7 miljard Amerikaanse dollars (11,8 miljard euro).

Daarnaast valt op dat er een groei te zien is in elke regio van de wereld. Opvallend is het aandeel in wereldwijd fysieke verkopen van Azië. 49,8% van deze verkopen is te danken aan de Aziatische markt.

NVPI presenteerde vorige week de cijfers over de Nederlandse muziekindustrie. Die groeide  11% met een totaalomzet van 282 miljoen euro. Voor het volledige bericht over de Nederlandse marktcijfers, bekijk hier het nieuwsbericht.

 

Het volledige bericht van IFPI lees je hier, het rapport is hier te bekijken.