Taylor Swift wint opnieuw IFPI’s Global Recording Artist of the Year

Zojuist is bekendgemaakt dat Taylor Swift opnieuw op nummer één staat in de IFPI Global Artist Chart 2023. Ze is daarmee de eerste artiest ooit die zich vier jaar op rij de bestverkopende artiest ter wereld heeft mogen noemen. De prijs wordt uitgereikt door IFPI, de organisatie die de muziekindustrie wereldwijd vertegenwoordigt.

K-pop artiesten SEVENTEEN en Stray Kids staan respectievelijk op nummer twee en drie in de chart. De Zuid-Koreaanse muziekindustrie is bijzonder goed vertegenwoordigd, in totaal staan er 4 Zuid-Koreaanse artiesten in de top 20. Opvallend is dat er dit jaar maar liefst acht nieuwe artiesten te vinden zijn in de chart, waaronder Morgan Wallen, TOMORROW X TOGETHER, NewJean en SZA. Lana Del Rey en Travis Scott staan er ook tussen als herintreders.

Klik hier voor het hele bericht van IFPI en de volledige chart. Volgende week zal IFPI ook de single chart en de album chart voor 2023 bekendmaken.