Edison Jazz & Klassiek op maandag 7 oktober

De Edisons Jazz & Klassiek 2024 staan weer voor de deur! Op maandag 7 oktober worden in het AFAS Theater Leusden de felbegeerde Edison beeldjes uitgereikt tijdens een feestelijke avond vol muziek en erkenning.

Met maar liefst tweeënveertig nationale en internationale producties die strijden om de juryprijzen in veertien categorieën, belooft het een spannende editie te worden. De volledige lijst met genomineerden kun je bekijken via de volgende link: Genomineerden Edisons Jazz en Klassiek 2024. Deze nominaties zijn geselecteerd op basis van hun artistieke waarde en opnamekwaliteit en werden eerder deze week onthuld op NPO Soul & Jazz en NPO Klassiek – Podium.

De genomineerden voor de publieksprijzen Jazz en Klassiek worden op 4 juli bekendgemaakt, waarna het publiek kan stemmen via Edisons.nl/jazz en Edisons.nl/klassiek. De winnaars van zowel de juryprijzen als de publieksprijzen worden in september bekendgemaakt. Tijdens de uitreiking op 7 oktober worden ook de prestigieuze Oeuvreprijzen voor zowel Jazz als Klassiek uitgereikt, waarmee grootse muzikale carrières worden geëerd.

De Edison is de oudste muziekprijs van Nederland, opgericht in 1960, en is uitgegroeid tot hét symbool van muzikale excellentie. Met een bronzen beeldje, ontworpen door Pieter d’Hont, worden artiesten in de categorieën Klassiek, Jazz en Pop beloond voor hun uitzonderlijke muzikale bijdragen.

De AFAS Edisons vinden voor het derde jaar op rij plaats in samenwerking met AFAS Software, de naamgevend partner van dit evenement. Het belooft een prachtige avond te worden waarop de muzikale top in de schijnwerpers staat.

Noteer maandag 7 oktober alvast in je agenda en mis dit muzikale spektakel niet!

Fotograaf: Ferdy Damman