Thema's Coronacrisis Internationaal

Internationaal

FDN, NVPI Audio

Op Internationaal niveau zijn verschillende organisaties bezig met de negatieve consequenties voor de sector na het uitbreken van COVID-19. NVPI Audio is aangesloten bij de IFPI en FDN bij FIAD en IVF. Ook zij zijn bezig met deze consequenties en creëren enerzijds een overzicht voor leden waarin alle maatregelen en acties op Nationaal niveau worden beschreven. Anderzijds willen ze de Europese politiek duidelijk maken dat er specifieke maatregelen nodig zijn om de sector van hun leden levend te houden.

Zo roept de Europese film- en audiovisuele sector de EU en de Europese beleidsmakers op om met maatregelen te komen die de toekomst van de sector moeten beschermen na de COVID-19-uitbraak. Meer dan 100 Europese organisaties, waaronder FDN, ondertekenden dit statement. Lees het hier of in de bijlage.

De Europese muziekindustrie slaat ook de handen ineen in een statement naar de Europese politiek: “De ondergetekende muziekorganisaties dringen er bij de lidstaten en de Europese Commissie op aan een standpunt in te nemen en de nationale en EU-begrotingen voor cultuur aanzienlijk te verhogen, en dus ook aan muziek.” Lees het hier of in de bijlage.

Bijlagen