Gouden Film voor All You Need Is Love

All You Need Is Love heeft de Gouden Film-status behaald. De romantische komedie is door meer dan 100.000 bezoekers in de bioscoop gezien. Regisseur Will Koopman werd tijdens haar werkzaamheden op de set in Amsterdam verrast met de award door actrice Bracha van Doesburgh. De film awards zijn een initiatief van het Nederlands Film Festival en het Nederlands Filmfonds. All You Need Is Love is de twaalfde film die dit jaar de Gouden Film-status heeft behaald.

All You Need Is Love is een romantische komedie en verhaalt over Maarten ter Horst, de presentator van het populaire TV-programma All You Need Is Love, die op de vooravond van de befaamde kerstspecial verdwijnt. Hij stapt zonder dat zijn redactie het weet op het vliegtuig en vlucht naar de Schotse hooglanden. De kerstspecial komt steeds dichterbij en producer Olav en assistent Japie zoeken wanhopig naar een nieuwe host. Ondertussen bereidt ook de rest van Nederland zich voor op kerstavond en wordt de redactie hoopvol aangeschreven. Lukt het hen om zonder Dr. Love gebroken harten te lijmen en alle geliefden te herenigen?

De film is geregisseerd door Will Koopman (Gooische Vrouwen, Terug naar de kust). Het scenario is afkomstig van Paula van der Oest en All You Need Is Love is geproduceerd door NL Film en co-producenten RTL en Talpa. De hoofdrol wordt vertolkt door Fedja van Huêt. Andere rollen zijn voor Bracha van Doesburgh, Waldemar Torenstra, Anniek Pheifer, Rop Verheijen, Peter Paul Muller, Annet Malherbe, Trudy Labij, Ilias Addab, Yannick Jozefzoon, Frank Lammers en Diederik Ebbinge. All You Need Is Love is tot stand gekomen met een bijdrage van het Nederlands Filmfonds en de Netherlands Film Production Incentive, met steun van de Tax Shelter Maatregel van de Belgische federale overheid en Abraham Tuschinski Fonds. All You Need Is Love wordt gedistribueerd door Dutch FilmWorks en draait in meer dan 130 bioscopen.

Gouden Film
De Gouden Film, Platina Film en Diamanten Film worden door het Nederlands Film Festival en het Nederlands Filmfonds toegekend wanneer er voor een Nederlandse film tijdens de roulatie respectievelijk 100.000, 400.000 en 1.000.000 bioscoopkaartjes zijn verkocht. De Kristallen Film wordt uitgereikt aan Nederlandse documentaires die 10.000 bioscoopbezoekers hebben getrokken.

(foto: Grasshopperstudios / Joke Schut)