Gouden Film voor Bon Bini Holland 2

De komedie Bon Bini Holland 2 is bekroond met een Gouden Film. De opvolger van het succesvolle Bon Bini Holland, heeft binnen 5 dagen 100.000 bezoekers naar de bioscoop getrokken. Hoofdrolspeler Jandino Asporaat (in 6 verschillende rollen) werd feestelijk verrast met de award door medespeler Sergio IJssel en producent Maarten Swart in Amsterdam. De film awards zijn een initiatief van het Nederlands Film Festival en het Nederlands Filmfonds. Bon Bini Holland 2 is de dertiende film die dit jaar de Gouden Film status heeft behaald.

Net als Robertico (Jandino Asporaat) zijn vriendin Noëlla (Liliana de Vries) op Curaçao ten huwelijk wil vragen, besluit zij een “time-out” in te lassen. Robertico is vastberaden om haar terug te winnen en vliegt haar achterna terug naar Nederland. Bij aankomst blijkt er concurrentie op de loer te liggen: de aantrekkelijke ideale schoonzoon Christiaan. Robertico besluit zijn oude FC Kip-vrienden om hulp te vragen. Samen met Sydney, Rajesh, Gerrie en tante Judeska zet Robertico alles op alles om Noella’s hart weer te veroveren om zo alsnog een ring om haar vinger te kunnen schuiven. Maar hoe laat je zien dat je het beste huwelijksmateriaal bent, als alles wat je aanraakt verandert in een fiasco?

Bon Bini Holland 2 is geregisseerd door Jon Karthaus (Bella Donna’s, Homies) en het scenario is in handen van Jandino Asporaat en Maarten Swart. De film is geproduceerd door Kaap Holland Film in samenwerking met RTL, Het Huis van Asporaat producties en Entertainment One Benelux. De cast van Bon Bini Holland 2 bestaat naast hoofdrolspeler Jandino Asporaat onder andere uit Liliana de Vries, Lone van Roosendaal, Dennis Rudge, Phi Nguyen, Sergio Ijssel en Alpha Oumar Barry. De film is tot stand gekomen met steun van Warner Bros. International Television Production Holding B.V., met een bijdrage van de Netherlands Film Production Incentive en Stichting Abraham Tuschinski Fonds. Bon Bini Holland 2 wordt gedistribueerd door Entertainment One Benelux en draait momenteel in 107 bioscopen.

Gouden Film
De Gouden Film, Platina Film en Diamanten Film worden door het Nederlands Film Festival en het Nederlands Filmfonds toegekend wanneer er voor een Nederlandse film tijdens de roulatie respectievelijk 100.000, 400.000 en 1.000.000 bioscoopkaartjes zijn verkocht. De Kristallen Film wordt uitgereikt aan Nederlandse documentaires die 10.000 bioscoopbezoekers hebben getrokken.