Filmdepot.nl heeft update gekregen

Het Filmdepot heeft vandaag een update gekregen. Er zijn verbeteringen doorgevoerd die al langere tijd op de wensenlijst van de filmdistributeurs en gebruikers stonden.

Zo kan het Filmdepot nu ook making of foto’s en portretfoto’s van cast en crewleden apart aan de gebruikers aanbieden. Of het extra materiaal ook wordt aangeboden blijft afhankelijk van wat de filmdistributeur aan materiaal beschikbaar kan en wil stellen.

Een andere gewenste uitbreiding is het aanbieden van promotiemateriaal van films voor social media namens de filmdistributeur. Een aspect dat ook zal opvallen is dat het beschikbare videomateriaal overzichtelijker wordt weergegeven.

Vooral de filmpers die van de persagenda gebruik maakt zal enkele nieuwe dingen gaan zien. Zo wordt nu onder meer duidelijk gemaakt als er een embargo geldt voor filmreviews. De pers kan het overzicht van persvoorstellingen voortaan ook op de detailpagina van een film terugvinden.

Films met extra copyrightbepalingen krijgen ook een speciale vermelding en gebruikers krijgen bij gebruik per mail een kopie van die bepalingen. Het is nu sowieso gemakkelijker om de copyrightregel van een film met copy/paste over te nemen.

Een andere belangrijke wijziging is dat de webAPI van het Filmdepot gaat werken met een maximum aantal requests. Dat is om de dienst ook bij het toenemende gebruik goed te laten functioneren.

Het Filmdepot is een dienst die meer dan tien jaar geleden op initiatief van de vereniging van filmdistributeurs (FDN) werd gestart om er voor te zorgen dat bioscopen en filmtheaters én de filmpers in Nederland het juiste promotiemateriaal van film gebruiken.