Agorateka: het Europese platform voor het vinden van legale content in eigen land

Agorateka is een Europees portaal opgericht door het Bureau voor intellectuele eigendom van de Europese Unie (EUIPO). Het portaal biedt toegang, door middel van links, tot nationale portalen waar legaal aanbod van film, tv, muziek, games, boeken en sportevenementen te vinden is. Op deze manier maken ze het de consument makkelijker, maar ook veiliger, om te zoeken naar online legale content.

Op dit moment zijn 17 landen opgenomen in het portaal, waaronder Nederland. Agorateka verwijst voor legaal aanbod in Nederland naar The Content Map en Film.nl. Eerstgenoemde verwijst eveneens naar Film.nl als het gaat om legaal aanbod van films en series. Film.nl biedt niet alleen informatie over waar je een film of serie online kunt kijken, maar geeft ook aan of en waar een film in de bioscoop draait en waar de dvd van je favoriete serie te koop is.

Vandaag is een campagne gestart om zowel Agorateka als de nationale platformen te promoten en onder de aandacht te brengen dat deze tool een veilige en makkelijke manier is om legaal aanbod te vinden. Klik hier voor de Twitter pagina van het EUIPO om de campagne te volgen.

Bekijk hieronder het filmpje van de campagne: