New Cinema: Conferentie over de toekomst van de cinema

De Nederlandse Vereniging van Bioscopen en Filmtheaters (NVBF) nam het initiatief om New Cinema te organiseren, in samenwerking met de Nederlandse Vereniging van Filmdistributeurs (FDN), Filmonderzoek Nederland en Eye Filmmuseum Amsterdam. New Cinema wordt gesponsord door een select aantal bedrijven in de Nederlandse filmindustrie. De conferentie vindt plaats op 30 – 31 oktober 2019 in EYE in Amsterdam.

Digitalisering van bioscopen en filmdistributie heeft de internationale filmindustrie fundamenteel veranderd. Nog geen tien jaar geleden reageerden Nederlandse stakeholders snel op deze technologische revolutie door hun krachten te bundelen om een ​​snelle ‘digitale uitrol’ mogelijk te maken. Met succes. Nederland was een van de eerste landen in Europa met een volledig gedigitaliseerde filmsector.

Tijdens de conferentie New Cinema kijkt de Nederlandse filmsector opnieuw vooruit. Het ‘hoe’, ‘waar’ en ‘wanneer’ van digitale ontwikkelingen komen uitgebreid aan de orde. Het doel is om deelnemers te inspireren door inzicht en overzicht te bieden en nieuwe kansen voor de Nederlandse cinema in een internationaal perspectief te plaatsen. Internationale sprekers geven hun visie en bespreken hun ervaringen op het gebied van digitale ontwikkelingen en werpen hun licht op de digitale uitdagingen van de toekomst.

New Cinema richt zich met name op filmprofessionals en is niet voor een algemeen publiek toegankelijk. Tijdens de conferentie wordt Engels gesproken (simultaan vertaling beschikbaar). Bekijk het volledige programma hier.

Bekijk de website van New Cinema voor meer informatie en koop hier uw tickets.

Zie hieronder een (Engelstalig) bestand met meer informatie als ook het programma.

Bijlagen

Type Datum Document Download
14-06-2019 New Cinema Conference Information and Programme