Misfit 2 bekroond met Gouden Film

Misfit 2 heeft de status behaald van Gouden Film. De film waarin vele bekende influencers te zien zijn, is door 100.000 bioscoopbezoekers bezocht. Hoofdrolspelers Djamila, Gio Latooy en Niek Roozen hebben zojuist het nieuws van de Gouden Film-status gedeeld met hun volgers. De Gouden Film Award is een initiatief van het Nederlands Film Festival en het Nederlands Filmfonds. Misfit 2 is de zesde film die in 2019 de Gouden Film Award ontvangt.

Nadat Julia (Djamila) terugkomt uit Amerika voor het nieuwe schooljaar mag ze samen met Nick (Niek Roozen) meedoen aan een grote landelijke muziekwedstrijd: een droom die uitkomt. Maar wanneer Nick onverwacht van school switcht wordt hij helemaal ingepakt door multitalent Babette (Tinne Oltmans), die hem zelfs overtuigt om samen met haar een nummer op te nemen. Om Nick terug te halen én de Battle of the Schools te winnen zit er niks anders op voor Julia en haar Misfit-squad dan samen te werken met hun eeuwige rivalen: de VIP-squad!

Gouden Film

Misfit 2 is geregisseerd door Erwin van den Eshof (Misfit, Elvy’s Wereld) naar een scenario van Michel Bonset, Karen van den Ende, Ernst Gonlag en Erwin van den Eshof. De film is geproduceerd door NewBe en tot stand gekomen met een bijdrage van de Netherlands Film Production Incentive. Splendid Film verzorgt de filmdistributie van Misfit 2 die momenteel in 121 bioscopen draait.

De Gouden Film, Platina Film en Diamanten Film worden door het Nederlands Film Festival en het Nederlands Filmfonds toegekend wanneer er voor een Nederlandse film tijdens de roulatie respectievelijk 100.000, 400.000 en 1.000.000 bioscoopkaartjes zijn verkocht. De Kristallen Film wordt uitgereikt aan Nederlandse documentaires die 10.000 bioscoopbezoekers hebben getrokken.