Huisvrouwen Bestaan Niet 2 bekroond met Gouden Film

Meer dan 100.000 bezoekers hebben Huisvrouwen Bestaan Niet 2, opvolger van de komische film Huisvrouwen Bestaan Niet, in de bioscoop gezien. De film heeft daarmee nog voor de Kerst de Gouden Film-status behaald. Makers Rick Engelkes, Aniëlle Webster, Richard Kemper, Frank Groeneveld, Sytze van der Laan en Marijn Wigman en acteurs Kay Greidanus en Patrick Martens namen de award in ontvangst in Pathé Tuschinski. De Gouden Film Award is een initiatief van het Nederlands Film Festival en het Nederlands Filmfonds. Huisvrouwen Bestaan Niet 2 is de twaalfde film die in 2019 de Gouden Film Award ontvangt.

In Huisvrouwen Bestaan Niet 2 worstelen de drie vrouwen vloekend, lachend en elkaar de waarheid vertellend, ieder met hun eigen fase van het moederschap en het effect daarvan op hun leven. Eva van de Wijdeven speelt Gijsje (31), moeder van peuter Seb en CEO van reclamebureau Daily. Jelka van Houten speelt Marjolein (41) die opeens wel erg met zichzelf wordt geconfronteerd en beseft dat ze behoorlijk aan het inkakken is. Loes Luca speelt Loes (61) die haar hele leven vooral druk is geweest met zichzelf. Ze heeft veel jongere vluchtige scharrels, maar kan hier haar ei niet volledig bij kwijt. Huisvrouwen Bestaan Niet 2 is een komische film over echte vrouwen die hardop worstelen met nieuwe levensvragen. Uiteindelijk komen ze met de nodige kritiek en hulp van elkaar er weer bovenop.

Huisvrouwen Bestaan Niet 2 is net als het eerste deel geregisseerd door Aniëlle Webster naar een scenario van Richard Kemper. De film is geproduceerd door Rick Engelkes en Frank Groenveld (REP Film), in samenwerking met Denis en Marijn Wigman (Nuts & Bolts Film Company). Sytze van der Laan is creatief producent. De cast van Huisvrouwen Bestaan Niet 2 bestaat onder meer uit Jelka van Houten, Eva van de Wijdeven, Loes Luca, Kay Greidanus, Leo Alkemade, Leopold Witte, Fred van Leer, Patrick Martens, Leny Breederveld, Robert de Hoog, Tina de Bruin, Jim Bakkum en Henry van Loon. WW Entertainment verzorgt de filmdistributie van de film, die momenteel in 122 bioscopen draait.

Gouden Film
De Gouden Film, Platina Film en Diamanten Film worden door het Nederlands Film Festival en het Nederlands Filmfonds toegekend wanneer er voor een Nederlandse film tijdens de roulatie respectievelijk 100.000, 400.000 en 1.000.000 bioscoopkaartjes zijn verkocht. De Kristallen Film wordt uitgereikt aan Nederlandse documentaires die 10.000 bioscoopbezoekers hebben getrokken.

 

Foto: Joke Schut