Familiefilm Kruimeltje en de Strijd om de Goudmijn bekroond met Gouden Film

Meer dan 100.000 bezoekers hebben Kruimeltje en de Strijd om de Goudmijn, de familiefilm geregisseerd door Diede in ‘t Veld, in de bioscoop gezien. De film heeft daarmee de Gouden Film-status behaald. Regisseur Diede in ’t Veld verraste hoofdrolspeler Viggo Neijs met de award vandaag op zijn school in Harderwijk. De Gouden Film Award is een initiatief van het Nederlands Film Festival en het Nederlands Filmfonds. Het is in 2020 de zesde film die de Gouden Film Award ontvangt.

In Kruimeltje en de Strijd om de Goudmijn is Kruimeltje weer verenigd met zijn ouders. Hij is niet meer het arme straatjongetje, maar woont samen met zijn ouders in een mooie villa op het platteland. Hoe fijn het ook is om weer met zijn ouders samen te zijn het is ook saai op zo’n landgoed, Kruimeltje mist het spannende stadsleven. Hij besluit om weg te lopen, samen met zijn trouwe hond Moor. Maar wanneer hij onderweg naar de stad wordt tegengehouden door Anna en aan haar probeert te ontsnappen, worden zij allebei ontvoerd! Een oude bekende slechterik duikt op en heeft het op hen gemunt in de strijd om de goudmijn.

Kruimeltje en de Strijd om de Goudmijn is geregisseerd door Diede in ’t Veld, naar een scenario van Tijs van Marle. De film is geproduceerd door REP Film in samenwerking met Nuts & Bolts Film Company. De hoofdrollen worden vertolkt door o.a. Rick Engelkes, Kim Pieters en Victor Löw. Kruimeltje wordt gespeeld voor Viggo Neijs. WW Entertainment verzorgt de filmdistributie van Kruimeltje en de Strijd om de Goudmijn, die op het moment in 146 bioscopen draait.

Gouden Film
De Gouden Film, Platina Film en Diamanten Film worden door het Nederlands Film Festival en het Nederlands Filmfonds toegekend wanneer er voor een Nederlandse film tijdens de roulatie respectievelijk 100.000, 400.000 en 1.000.000 bioscoopkaartjes zijn verkocht. De Kristallen Film wordt uitgereikt aan Nederlandse documentaires die 10.000 bioscoopbezoekers hebben getrokken.

(foto: Studio Elias)