De Bioscoopmonitor over 2019 is nu beschikbaar

De nieuwe Bioscoopmonitor is verschenen. In de Bioscoopmonitor vind je de resultaten van het jaarlijkse trendonderzoek naar de demografische kenmerken van het Nederlandse bioscoop- en filmtheaterpubliek. Wat zijn de belangrijkste ontwikkelingen?

Uit het onderzoek blijkt onder andere dat het bereik van bioscopen en filmtheaters de laatste jaren steeds hoger wordt, dat er in 2019 relatief gezien meer kinderen en gezinnen naar de bioscoop gingen en dat het marktaandeel van 65-plussers onder het filmtheaterpubliek nog steeds stijgt.

Meer weten?
Bekijk of download het rapport hier.

 

De Bioscoopmonitor is een jaarlijkse publicatie van Filmonderzoek Nederland en wordt uitgevoerd in opdracht van Filmdistributeurs Nederland (FDN) en de Nederlandse Vereniging van Bioscopen en Filmtheaters (NVBF).