De Bioscoopmonitor over 2020 is beschikbaar

In de Bioscoopmonitor vind je de resultaten van het jaarlijkse trendonderzoek naar de demografische kenmerken van het Nederlandse bioscoop- en filmtheaterpubliek.

De Nederlandse bioscoopbranche werd in 2020 hard geraakt door de coronacrisis. Tijdelijke sluitingen, een beperkte zaalcapaciteit (door de anderhalvemeterregel) en veel nieuwe films die werden uitgesteld of direct op VOD beschikbaar kwamen. Dit alles zorgde voor een flinke daling in het bezoek aan bioscopen en filmtheaters. Ook de samenstelling van het bioscooppubliek zag een verandering. Zo was een bioscoopbezoek in 2020 vooral minder populair onder kinderen, jongvolwassenen en gezinnen.

Benieuwd naar alle resultaten?
Bekijk of download het rapport hier.

De Bioscoopmonitor is een jaarlijkse publicatie van NVPI en wordt uitgevoerd in opdracht van Filmdistributeurs Nederland (FDN) en de Nederlandse Vereniging van Bioscopen en Filmtheaters (NVBF).