Wie verdienen de Zilveren Rozen 2021

Tijdens de Nieuwjaarsreceptie van de NVBF en FDN worden begin 2022 weer de Jan Nijland Zilveren Roos en het Zilveren Roosje uitgereikt. Voor de Zilveren Roos kunnen kandidaten worden genomineerd uit alle geledingen van de bioscoopbranche: van personen werkzaam bij bioscopen en filmtheaters tot werknemers van filmdistributeurs. De kandidaten moeten zich een belangrijk deel van hun werkzame leven hebben ingezet voor de bioscoopsector.

Het Zilveren Roosje gaat naar een persoon of organisatie die de sector het afgelopen jaar op een bijzondere manier heeft gepromoot. Aan de awards is een geldprijs verbonden van respectievelijk 20.000 en 5.000 euro. Een jury buigt zich elk jaar over de kandidaten die voor een van de prijzen in aanmerking komen.

In 2021 werden er geen rozen uitgereikt omdat de traditionele nieuwjaarsreceptie van FDN en de NVBF wegens corona geen doorgang kon vinden. In 2020 werd de Zilveren Roos toegekend aan Paul Verhoeven, het Zilveren Roosje werd uitgereikt aan Martin Koolhoven. Tijdens de première van zijn film Benedetta vorige week kon Verhoeven eindelijk zijn Zilveren Roos in ontvangst nemen. Het Zilveren Roosje 2019 werd uitgereikt aan Martin Koolhoven. Een overzicht van alle winnaars in voorgaande jaren vindt u op de website jannijlandzilverenroos.nl.

De kandidaten kunnen voor 30 november worden aangemeld via info@jannijlandzilverenroos.nl