Filmdistributeurs vragen begrip

Het mogelijke advies van het Outbreak Management Team (OMT) aan het kabinet om tijdens een periode van twee weken de bioscopen en theaters te sluiten is volgens Filmdistributeurs Nederland (FDN) een onbegrijpelijk advies. FDN hoopt dan ook ten zeerste dat deze maatregel niet wordt ingevoerd.

De bioscopen hebben bewezen goed te controleren op coronatoegangsbewijzen en leven de regels nauwkeurig na. Daarmee bieden zij een veilige omgeving voor het publiek. Daarnaast zijn er ook geen herleidbare besmettingen geconstateerd naar aanleiding van bioscoopbezoeken.

Het wederom sluiten van de bioscopen zal desastreus zijn voor de gehele filmsector. Naast de bioscopen en filmtheaters worden ook de filmdistributeurs, producenten, acteurs en vele meer hard geraakt. Dit gaat zeker leiden tot verdere verliezen, maar ook tot verdere verschraling van het bioscoopaanbod op de korte- en middellange termijn. De filmdistributeurs vragen dan ook om begrip van het kabinet om deze maatregel niet door te voeren.