Filmdistributeurs Nederland roept op tot meer compensatie

Filmdistributeurs Nederland (FDN) roept op NOW voor de volle 100% te vergoeden en TVL voor veel meer dan 100% ter compensatie van de, voor de zoveelste keer, verloren gegane investeringen en marketing van films.

FDN is zwaar teleurgesteld in de nieuw afgekondigde lockdown. Zoals zoveel ondernemers die nog ingekocht hadden of publiciteit hebben ingezet om onder de al geldende beperkingen toch nog iets van kerst te maken, staan de filmdistributeurs letterlijk weer in de kou. Natuurlijk moet voorkomen worden dat de zorg overloopt. Maar om zo overvallen te worden, zonder enig perspectief en maatwerk in de ondersteuning, slaat elk ondernemerschap dood. We roepen het kabinet dan ook op om met maatwerk te komen, een proactief coronabeleid met perspectief voor de hele samenleving en de woorden ruimhartige ondersteuning met kracht en daad bij te zetten. Met een lange termijnvisie en een structurele aanpak van de coronacrisis kunnen de bioscopen en filmtheaters openblijven en de filmdistributeurs hun films uit blijven brengen.

Op deze manier kunnen nieuwe films zoals SpiderMan: No Way Home, The Matrix Resurrections, Silverstar,  The Lost Daughter en vele anderen een nieuwe kans krijgen in de bioscoop. Nog steeds de plek waar films op een veilige manier het meest tot hun recht komen.