Contactdag filmbranche: ‘goed om elkaar weer te spreken’

Tijdens de Contactdag Film rolde het Zeeuwse filmfestival ‘Film by the Sea’ voor de tweede keer de loper uit voor de Nederlandse filmindustrie. Distribiteurs, exploitanten en producenten, zo’n 100 man in totaal – staken op dinsdag 13 september de koppen bij elkaar om te praten over de uitdagingen waarvoor de branche zich anno 2022 gesteld ziet.

In bioscoop CineCity, het kloppend hart van het festival, waar het naast met mensen uit de branche ook lekker druk was met reguliere bezoekers van het filmfestival, startte de dag met een heerlijke Zeeuwse lunch. Daarna werd de middag vervolgd in de CCXL bioscoop/theaterzaal, dat bekend staat om haar grote filmdoek (het grootste van Nederland). Moderator Floortje Smit verzorgde het openingswoord en de key-note speech was in handen van UNIC-CEO Laura Houlgatte Abbott. Zij gaf een presentatie met onder andere internationale marktcijfers en voorzag deze van een specifiekere Europese context. Hierna ontspon zich een levende discussie paneldiscussie rondom het centrale thema van de dag: de Toekomst van Cinema. De zaal kon ‘meepraten’ via de Mentimeter-app, waarbij  scores per stelling op het filmscherm werden geprojecteerd.

De organisatie, bestaande uit NVBF, i.s.m. CineCityXL, FDN, NAPA, FbtS en CFAP kijken terug op een geslaagde dag, waarbij het goed was om elkaar weer te spreken en met een brede branchevertegenwoordiging te sparren over waar we nu staan en waar het naartoe gaat. Op naar een volgende editie!