Goud voor Sinterklaasfilms

Zowel De Grote Sinterklaasfilm: Gespuis in de Speelgoedkluis en De Club van Sinterklaas en De Race Tegen de Klok zijn bekroond met een Gouden Film. De laatstgenoemde was alweer de elfde film in De Club van Sinterklaas-reeks. Beide films wisten elk al ruim 100.000 bezoekers naar de bioscoop te trekken. Gefeliciteerd Just Film Entertainment en Dutch Filmworks.

De Club van Sinterklaas en de Race Tegen de klok heeft met honderdduizend bioscoopbezoekers de Gouden Film gehaald. In de muzikale familiefilm komen Sint en zijn Pieten in actie wanneer Pietje Fernando de klok van Sinterklaas kapot laat vallen waardoor alle Sintmagie verdwijnt. De Club van Sinterklaas en de race tegen de klok, geregisseerd en geschreven door Martijn Koevoets, is de elfde film in De Club van Sinterklaas-reeks die de Gouden Film-status bereikt. Voor de uitreiking is Sinterklaas door de pieten van De Club van Sinterklaas verrast met de Gouden Film. De Gouden Film Award, dit jaar voor de 12e keer overhandigd, is een initiatief van het Nederlands Film Festival met ondersteuning van het Nederlands Filmfonds en het Abraham Tuschinski Fonds.

 

Over de productie
Martijn Koevoets regisseerde en schreef het scenario voor De Club van Sinterklaas en De Race Tegen de Klok. Rollen in de film zijn er onder meer voor Sinterklaas, Coole Piet, Testpiet, Danspiet, Pietje Fernando, Fred van Kuijk, Britt Dekker, Lavezzi Rutjes en Nathan Rutjes. De familiefilm is geproduceerd door Jabadoo Pictures in co-productie met Source Investments. De Club van Sinterklaas en De Race Tegen de Klok is via Dutch FilmWorks in 124 bioscopen te zien.

De Grote Sinterklaasfilm: Gespuis in de Speelgoedkluis
Ook De Grote Sinterklaasfilm: Gespuis in de Speelgoedkluis heeft 100.000 bioscoopbezoekers getrokken en behaalde hiermee de Gouden Film-status . Het is de derde Gouden Film in de reeks van vier uitgebrachte De Grote Sinterklaas-films. Richard Groenendijk werd voor de aanvang van zijn theatervoorstelling verrast met de komst van tegenspeler Jan Versteegh en regisseur Lucio Messercola, die hem de Gouden Film overhandigden. Het is de elfde Gouden Film Award die dit jaar is uitgereikt aan een Nederlandse film. De Gouden Film Award is een initiatief van het Nederlands Film Festival en wordt ondersteund door het Nederlands Filmfonds en het Abraham Tuschinski Fonds.

Over de productie
Lucio Messercola heeft de De Grote Sinterklaasfilm: Gespuis in de Speelgoedkluis geregisseerd naar het scenario van Trui van de Brug. De cast van de familiefilm bestaat uit o.a. Robert ten Brink, Richard Groenendijk, Jan Versteegh, Martien Meiland, Chris Tates, Giovanni Caminita, Okke Verberk, Joshua Albano, Wes Mutsaars, Stef de Reuver, Sara Robben en Noah Ganahl. Messercola Drama produceerde De Grote Sinterklaasfilm: Gespuis in de Speelgoedkluis. Just Entertainment brengt de film uit in 125 bioscopen.

 

Fotocredit: Nederlands Film Festival: Edwin Janssen

Bron:Filmfestival.nl