Gouden Film voor Klem

De thriller Klem heeft de Gouden Film behaald. 100.000 bioscoopbezoekers hebben de film, gebaseerd op de gelijknamige serie, van scenarist en regisseur Frank Ketelaar gezien. In de film sleuren Marius (Jacob Derwig) en Kitty (Georgina Verbaan) hun Hollandse vrienden Hugo (Barry Atsma) en Sophie (Ellen Parren) ongewild mee in de wereld van de Italiaanse maffia.

Regisseur Frank Ketelaar en hoofdrolspeler Barry Atsma ontvingen gezamenlijk de Gouden Film. De Gouden Film Award is een initiatief van het Nederlands Film Festival met ondersteuning van het Nederlands Filmfonds en het Abraham Tuschinski Fonds. Klem ontvangt de vierde Gouden Film van dit jaar.

Over de film 
Marius en Kitty wonen alweer enige tijd in Italië, waar ze de hand hebben weten te leggen op een wijngaard in Toscane. Marius heeft zijn leven gebeterd, dus vertrekt Hugo vol goede moed om, samen met zijn vriendin Sophie (Ellen Parren), zijn dochter Suus (Yenthe Bos) voor een langverwachte reünie bij hartsvriendin Chrissie (Zoë Cusell) af te zetten. Maar er blijkt een luchtje te kleven aan de aankoop van de wijngaard. Hugo is nog niet aangekomen of alles escaleert; voor hij het weet vliegt zijn auto in brand en begint er een strijd op leven en dood. Opnieuw wordt Hugo door Kitty en Marius meegesleurd in een criminele draaikolk, maar ditmaal in een land waar de georganiseerde misdaad geen Nederlandse indringers wenst en niet terugschrikt voor moord en ontvoering.

Over de productie  
Frank Ketelaar regisseerde de film. Klem is gebaseerd op de serie die door Frank Ketelaar en Robert Kievit is ontwikkeld en tussen 2017 en 2020 is uitgezonden. De film is geproduceerd door BNNVARA in coproductie met VRT en gerealiseerd met steun van het CoBO Fonds. De hoofdrollen in Klem zijn voor Barry Atsma, Jacob Derwig, Georgina Verbaan, Ellen Parren, Claudia Vismara, Yenthe Bos, Zoë Cusell en Marie-Mae van Zuilen. Distributeur September Film draait Klem in 118 bioscopen.