NVPI: ‘Snel werk maken van nieuwe governance Mores’

NVPI voelt zich als aanvankelijk initiator en als huidig lid van de Taskforce GO! geroepen om stelling te nemen over de – weliswaar indirecte betrokkenheid – van Mores-voorzitter Janke Dekker bij de recent onthulde misstanden en commotie daarover bij NOS Sport. Als lid van de Tasforce GO! respecteren wij het door Janke Dekker genomen besluit om te stoppen als voorzitter van Mores, een positie die evident onhoudbaar is geworden.

Het gisteren verspreide statement van Mores over het herijken van de bestuurlijke organisatie onderschrijven wij als NVPI en daarmee ook vanuit onze positie als lid van de Tasforce GO!. Zeker ook omdat de Tasforce GO! zich onlangs heeft aangesloten bij Meldpunt Mores, waar de concrete meldingen over overschrijdend gedrag kunnen worden gedaan. In nauw overleg met de overige leden van de Taskforce en in navolging van de verklaring van Mores dringen ook wij als lid van de Taskforce aan op een spoedig te herformuleren en een nadrukkelijk onafhankelijk samengestelde governance van Mores.

Bijlagen

Type Datum Document Download
16-03-2023 230315 Bestuur Mores DEF