Nederlandse bioscopen springlevend dankzij Oppenheimer en Barbie

Nederland kende een uitzonderlijk bioscoopweekend. Met een omzet van bijna 8 miljoen euro aan verkochte bioscoopkaartjes leek het wel kerstmis, traditioneel de beste periode van het jaar. Ook de nummer één verraste, want dat was niet Barbie, maar Oppenheimer.

Dat Oppenheimer – volgens de officiële Top 30 van de branchevereniging FDN – op nummer één eindigde met 13.000 euro meer omzet dan Barbie komt omdat in de weekendcijfers van FDN niet de woensdag is meegenomen. Toen draaide Barbie al wel, maar Oppenheimer nog niet. Wat de totale omzet betreft heeft Barbie tot nu toe al 3,2 miljoen euro opgehaald. Oppenheimer staat op de omzet behaald in het weekend: 2,4 miljoen euro.

 

Lees het volledige nieuwsbericht op Holland Film Nieuws.