Wie verdienen de Zilveren Rozen 2023

Tijdens de Nieuwjaarsreceptie van de NVBF en FDN worden begin 2024 weer de Zilveren Roos en het Zilveren Roosje uitgereikt. Voor de Zilveren Roos kunnen kandidaten worden genomineerd uit alle geledingen van de bioscoopbranche: van personen werkzaam bij bioscopen en filmtheaters tot werknemers van filmdistributeurs. De kandidaten moeten zich een belangrijk deel van hun werkzame leven hebben ingezet voor de bioscoopsector. Het Zilveren Roosje gaat naar een persoon of organisatie die de sector het afgelopen jaar op een bijzondere manier heeft gepromoot. Aan de awards is een geldprijs verbonden van respectievelijk 20.000 en 5.000 euro. Een jury buigt zich elk jaar over de kandidaten die voor een van de prijzen in aanmerking komen.

In 2022 werd de Zilveren Roos uitgereikt aan Jos Stelling, het Zilveren Roosje 2022 werd uitgereikt aan João Carlos Rodrigues en Alexa Rodrigues (Shortcutz Amsterdam). Een overzicht van alle winnaars in voorgaande jaren vindt u op de website https://jannijlandzilverenroos.nl.

De kandidaten kunnen voor 15 november worden aangemeld via info@jannijlandzilverenroos.nl