Hardcore Never Dies knalt naar Gouden Film

Hardcore Never Dies, het misdaaddrama van regisseur Jim Taihuttu, heeft 100.000 bezoekers naar de bioscopen getrokken. In de film over de Rotterdamse gabbercultuur van de jaren negentig, vechten twee broers voor hun leven als ze door drugscriminelen worden bedreigd. In aanwezigheid van acteurs Jim Deddes, Joes Brauers, Joenoes Polnaija en producent Sander Verdonk, is de Gouden Film vandaag uitgereikt in Pathé Noord in Amsterdam.  
Het is de vijftiende keer dit jaar dat de Gouden Film is uitgereikt aan een Nederlandse film. De Gouden Film Award is een initiatief van het Nederlands Film Festival, met ondersteuning van het Nederlands Filmfonds en het Abraham Tuschinski Fonds. 

Over de film 
In de film droomt de zeventienjarige Michael (Joes Brauers) van een toekomst als pianist, maar zijn ouders willen daar niets van weten. Als hij zich aanmeldt voor het conservatorium, mag hij met hakken over de sloot naar de tweede ronde. Tijdens zijn zoektocht naar inspiratie duikt Michaels vervreemde broer Danny (Jim Deddes) onverwachts op en introduceert hem in de Rotterdamse gabberscene. Michael wordt een wereld ingezogen van snoeiharde beats, broederschap en drugs. Maar wanneer de pillenhandel van Danny internationale proporties aanneemt, moeten de broers vechten voor hun leven.

Over de productie
Gouden Kalf-winnaar Jim Taihuttu (De Oost, Wolf, Rabat) regisseerde en schreef het scenario voor Hardcore Never Dies. In de film worden de hoofdrollen gespeeld door Joes Brauers (All Stars en Zonen, Do Not Hesitate) en Jim Deddes (Mocro Maffia, De Oost, Joardy Season) met belangrijke bijrollen voor Rosa Stil, Jordy Dijkshoorn, Huub Smit en Joenoes Polnaija. New Amsterdam Film Company en Wrong Men produceerden Hardcore Never Dies. De film is tot stand gekomen met steun van het Nederlands Filmfonds en Netherlands Film Production Incentive. Distributeur The Searchers heeft het misdaaddrama in 104 bioscopen uitgebracht. Vanaf 8 december is Hardcore Never Dies ook bij Prime Video te zien.