Bioscoopbezoek weer ‘on top of mind’ in 2023

In 2023 gingen zes op de tien Nederlanders (63%) naar een bioscoop of filmtheater. In 2022 was dat nog 58%. Mensen brachten ook vaker een bezoek. De grootste stijging is te zien onder 40-plussers. Dat blijkt uit de Bioscoopmonitor 2023. Via de monitor doet NVPI jaarlijks grootschalig kwantitatief onderzoek naar de kenmerken van Nederlandse bioscoop- en filmtheaterbezoekers.

Uit de monitor blijkt verder dat de gemiddelde leeftijd van filmtheaterbezoekers blijft stijgen, dat Nederlandse films relatief een hoog bereik hebben in de regio en dat de mogelijkheid om thuis films te kijken onder jongeren meer invloed heeft op het bioscoopgedrag dan onder ouderen.

Dit en meer lees je in de Bioscoopmonitor 2023 via deze link.

Voor vragen kun je contact opnemen met onderzoeker Koen de Groot via koen.de.groot@nvpi.nl.