Contactdag Filmbranche

Op dinsdag 13 september kan ‘tout la filmbranche’ elkaar eindelijk weer – én dit keer gelukkig zonder coronabeperkingen – ontmoeten tijdens de Contactdag Filmbranche. Deze verdiepende branchedag beleeft dit jaar haar tweede editie en is inmiddels een gewaardeerd onderdeel geworden van het voor de 24e keer georganiseerde filmfestival Film by the Sea.

Het programma
Na een lunch met Zeeuwse heerlijkheden krijgen de deelnemers een verdiepende paneldiscussie voorgeschoteld, waarin diverse hete hangijzers  aan bod zullen komen:

  • Hoe staan de zaken er nu voor?
  • Zal het bioscoopbezoek uiteindelijk weer terugkomen op het oude niveau?
  • Wat zijn de lessen van CinemaCon in Las Vegas en CineEurope in Barcelona?
  • Zullen er van de grote streamingdiensten echt uiteindelijk maar een paar overblijven?

én ook; krijgt Steven Spielberg gelijk: wordt de bioscoop bij uitstek het domein van de Event Movie, die langlopende Broadway-achtige releases krijgen? En wat betekent dat voor het fijnmazige vertoningsnetwerk in ons land evenals (de productie van) de Nederlandse speelfilm.

Bekijk hier de uitnodiging en het programma